Bilder fra Kragerø uke 2 dag 4

I dag er det kofirmantenes 4 dag på leir, de forventet kanskje en rolig og vanlig morgen. Men da viste de ikke hva lederne hadde planlagt, kl 0730 ble konfirmantene nemlig brått vekket og dratt ut av seng og ut på glessletta. Her ble de inndelt i to grupper, 80% av de ble fattige og 20% rike. Dette skulle symbolisere den urettferdige fordelingen i verden. De rike ble tatt inn i lederkantina og servert en god frokost mens de fattige måtte stå utenfor å se på bare servert noen tørre brødskiver dyppet i vann. Det ble opprør og mye action, mange fikk kjenne på hvordan det er å være fattig (alle konfirmantene fikk frokost på rommene etterpå). Etter den bråe starten på dagen er det duket for dagens «singsperasjon», lovsang og god underholdning var også tilstede i dag. I tillegg fikk vi i dag en input fra Torgeir Benoni, han fortalte om hvordan de fattige levde nede i Uganda og hvorfor vi senere på dagen skulle samle inn penger til de på globalmarkedet.

Globalmarkedet er et market hvor alle konfirmantene danner seg boder og selger en vare eller tjeneste, det kan være alt salg av vafler til voksing av leggene. All inntekten på markedet går til kragerøs Ugandaprosjekt. Etter den ellers innholdsrike dagen, stopper det ikke der, en kampkveld må også til. Dette er hvor konfirmantene blir delt inn i to tilfeldig lag, disse kamper da mot hverandre oppe i kragerøhallen. 

{artsexylightbox picasaUser=»konfirmantleiren@gmail.com» picasaAlbum=»KK2015uke2dag4″ numberOfImages=»5″}{/artsexylightbox}

{artsexylightbox picasaUser=»konfirmantleiren@gmail.com» picasaAlbum=»KK2015uke2dag4″ }{/artsexylightbox}

Foto: Vebjørn Rakvaag