Familieleir 2014

Kjære alle som skal på foreldreleir/familieleir i Kragerø 3. – 9. august eller 9. – 15. august 2014

Vi er veldig takknemlige for at dere blir med og hjelper oss i Kragerø!! Dere gjør sommerens leirer mulig. Deres innsats er gull verdt!

Håper vi skal få en flott uke sammen! Det er nå påmeldt en stor gjeng med foreldre/foresatte til konfirmantleiren! I tillegg blir det med mange barn. Vi har leid både hytter, hus, leiligheter og rom i byen for å få plass til alle. Det er mye som skal gjøres, men sammen får vi til det helt utrolige!! Over 1600 barn, ungdommer og voksne fra Hedmark og Oppland vil være i Kragerø i sommer, fordelt på to uker. Takk for den innsatsen du vil gjøre med alt det praktiske. Hvis alle har en positiv og fleksibel innstilling, så går dette veldig bra!! Vi vet at leirene betyr mye for barna og ungdommene våre!! De får minner for livet! Mellom arbeidsøktene håper vi dere får tid til å nyte sommer, sol og skjærgården. Kragerø er en koselig småby og vel verdt et besøk. Dere er også velkommen til å se «livet» i konfirmantleiren. Spesielt barna vil nok gjerne ned å se på kveldsunderholdningen noen dager.

Hver dag blir det båttur i skjærgården hvis det er bra vær. Kragerø Sportell har egne båter som vil ta dere med på båttur. Vi skal virkelig oppleve sommer på Sørlandet når vi først har reist så langt, og da er båtturer, friluftsliv og bading noe av det vi gjør sammen på dagtid.

Foreldrene tar med seg dette i tillegg til noe av det som står på konfirmantenes utstyrsliste:
Laken, dynetrekk, putevar, håndklær, termos, drikkeflasker, plastkopper, 1 pose kaffe til å ha i leiligheten/hytta (kaffe når du skal på tur).
En av dine favorittkaker/skuffekake/kanelboller e.l. til felles kveldskos. Det er populært med hjemmebakte kaker (det er fryseboks der).
Solmadrass, solkrem, solbriller (optimist!!)
Hvis du spiller et instrument, så ta det med hvis mulig.
Fotball og andre spill barna kan leke med ute på gressplenen (for barna)
Tau og klesklyper til krabbefiske (for barna)
Liten redningsvest for de aller minste. (Sportellet har ikke små størrelser)

Ankomstdagen
Kl. 13.00 – 17.00 Innkvartering i hytter, leiligheter og rom. Kaffe serveres. Sted: Partytelt i hagen.
Alle får et programhefte for leiren og t-skjorte.
Kl. 17.00  Felles informasjon for alle i hagen i hytteparken. Hvis dårlig vær møtes vi på det gule bedehuset. Omvisning på området.
Kl. 18.00  Middag for familieleiren med grilling i hagen. Kaffe.
Gruppe 1 griller pølser med konfirmantene fra kl. 19.30
De som skal jobbe på HEKTA drar til byen og gjør seg kjent fra ca. 20.00.
Kl. 20.30 – 21.30 Alle som har mulighet møtes på det gule bedehuset for å forberede oss til dugnadene våre. Treffe de som er på samme gruppe. Nattevakter, badevakter, helseteam, vasketeam, matgrupper m.m.
 
Slik ser dagen ut i Kragerø
Bortsett fra en økt med dugnad hver dag, så er alt program frivillig å være med på. Dere kan delta på alle våre måltider, eller dere står fritt til å ordne mat selv.
Kl. 07.00 – 09.15 Frokost for alle på bedehuset.  Ferske aviser og god mat!!
Kl. 09.15 Samling for barna med sang, lek, fortellinger fra Bibelen og aktiviteter. Voksne leder disse samlingene. Sted: Bedehuset og hagen.
Kl. 11.15 Tilbud om utflukt i skjærgården eller til badeplasser. Barn og voksne er sammen. Alle tar med mat, kaffe og drikke til seg selv. Dere smører mat ved frokosten og trakter kaffe der dere sover.
Det er mange turmuligheter i Kragerø og fine forhold for sykling, kajakk, jogging m.m. Dere kan ta med utstyr til dette selv.
Kl. 14.30 eller 16.30 Tilbud om middag enten på tur eller ved Sportellet. Se oppslag og i programheftet.
Kl. 17.30 Fisketur. Båten kjøres av folk fra Sportellet og den har fiskeutstyr. Oppmøte ved brygga ved Sportellet. Påmelding.
Noen dager blir det mulighet for å kjøre tube for barn fra 8 år og oppover. Det skjer på Gunnarsholmen fra 17.30. Påmelding.  Se oppslag. Foreldre må følge barna
Det er kanoer og robåter ved Sportellet. De kan benyttes mye av tiden, helst etter kl. 17.30. Konfirmantene kan bruke dem i sin fritid frem til kl. 17.30.
Kl. 19.00 Tilbud om kveldsmat ved Sportellet
Fra ca. kl. 19.30  Ungdommer leker med barna i hagen. (Voksne ungdommer 20 – 23 år). Andre tidspunkt blir annonsert.
Kl. 21.00 Sosial samling for voksne. Båttur en kveld fra kl. 18.00.
Allsang, musikk, foredrag, koldtbord siste kvelden, familiekonsert kveld 4,
konfirmantene har Kragerø-talenter i teltet kveld 5 hvor barn og voksne er velkommen.
(Ved dårlig vær blir det endringer i programmet, men sjelden avlysning.

Litt mer om programmet i Kragerø
Vi har lagt opp til samlinger for barna  (5 – 9 år og 10 – 13 år) fra kl. 09.45 – 10.45 hver dag. Her vil det være sang, lek, aktiviteter og fortellinger fra Bibelen. Vi har dyktige ledere her og vi tror dette kan bli noen fine samlinger i tillegg til turer, fisking, fotball og annen lek som de skal være med på i løpet av dagen. Vi er endel av kirkens dåpsopplæring, og vi ønsker å gi barna opplæring i den kristne tro slik som det ble sagt på dåpsdagen. Skolen gir ikke lenger denne opplæringen, og derfor må kirken selv lære opp sine døpte barn i samarbeid med hjemmet. Derfor synes vi det er fint å legge dette inn i programmet i Kragerø når vi har så mange flotte ressurser med på leiren. Konfirmanttiden er også endel av denne dåpsopplæringen.

En dag er det global-dag for konfirmantene. Da har konfirmantene laget små boder hvor de selger varer og tjenester. Alt som kommer inn den dagen går til et skoleprosjekt i Uganda som vi har støttet i flere år. Noen av våre ungdomsledere har vært på jobbe- ferie på skolen og helsestasjonen i Uganda. Det er mulig å komme innom her før dere ev. drar på båttur og badetur. Det er dag 5 fra kl. 13.00.

I år har vi ikke den gamle villaen (Villa Bergland) til disposisjon. Dere som har vært på leir tidligere år, spiste frokost der og det var samlinger der på kvelden. Det er kommet nye eiere på villaen nå, og husleia er så urimelig høy at vi ikke kan leie det lokalet. Vi har et alternativ like ved, Kilen bedehus, og der skal vi gjøre det koselig.
Om dagen har vi et partytelt i hagen. Her skal det være mulig å ta seg en kopp kaffe og det blir en møteplass for de som vil ha det litt sosialt. Mulig Villa Bergland selger kaffe og kaker, men vi har gratis kaffe og kaker tilgjengelig stort sett hele dagen. (10 m. unna)

Vi har leid ferja «Gamle Kragerø» og den vil ta dere med på en flott sightseeing-tur i Kragerø-skjærgården. Alle er med her. Turen varer 2 timer og 30 min. Det serveres reker med tilbehør og kaffe på turen. Den dagen alle skal til Jomfruland, vil dere også få en flott tur med båt i Kragerø-skjærgården. På Jomfruland er det fine turmuligheter. Dere drar kl. 11.00 og konfirmantene drar 12.30. På Jomfruland: Gå tvers over øya (Under 1 km i bredden) Her ligger en flere kilometer lang morenerygg fra istiden. Veldig spesiell.

Til dere som skal være nattevakter
Erfaringene fra tidligere år sier oss at her må vi stramme inn. Vi må ta hensyn til naboene og til sikkerheten for ungdommene.  
Ungdommer som løper ute på natta: De ansatte i menigheten ringer og snakker med foreldrene. Hjemsendelse hvis dette gjentar seg.
De som er ute og løper siste natta får ikke bli med bussen hjem på formiddagen. De må bli igjen til ettermiddagen. Da har vi to oppsamlingsbusser med ungdomsledere som kjører dem så nær hjemstedet som mulig. De må da være med på søppelrydding og annen rydding hele dagen. Mobiltelefonen til ungdommene skal være av på natta.

Veibeskrivelse til hytteparken ved Sportellet i Kragerø for dere som kjører bil.
Dere tar av fra E-18 der det står Kragerø. Hvis dette kommer litt fort på, så fortvil ikke. Dere får en mulighet til. Det er nemlig to avkjøringer fra E-18 til Kragerø. Kjør ca. 10 km. Ta til høyre der det står Lovisenberg og Kragerø Sportell. Dette er like før den første tunnelen. Dere kjører da på «gamleveien» inn til Kragerø sentrum. Like etter avkjøringen kommer dere inn i eldre bebyggelse. Dere tar av første vei til høyre. Det vil være tydelig skiltet hvor dere skal kjøre inn. Her vil dere treffe noen fra ledelsen i hagen, og de viser dere leiligheten/hytta dere skal bo i. De som kjører for langt og kommer inn i tunnelen, kan svinge 180 grader i første rundkjøring. Da er dere inne på ”gamleveien”. (Hovedvegen inn til Kragerø går nå gjennom tre tunneler. Etter siste tunnel er man mitt i sentrum.)

Innkvartering
Det er dessverre ikke plass til at alle kan bo samlet i hytteparken. Vi har 20 ferieleiligheter og 10 hytter der, men vi må også leie rom inne i sentrum. Foreldre som har med barn prioriteres når det gjelder hytteparken. Vi ønsker at barna som leker sammen skal bo like ved hverandre. Håper dere som bor i byen kommer til måltider og fellesprogrammet og til en kaffe i hagen.

Det er alkoholforbud hele døgnet for alle deltakere og alle ledere i alle aldre. Dette gjelder også voksne medhjelpere/foresatte som arbeider med praktiske oppgaver og sikkerheten til barn og unge. Dere er vårt sikkerhetsnett hvis noe skjer.

Etter leiren arrangeres det gjensynstreff. Det er ca. 4 treff gjennom året. Dette gjør vi for å holde kontakten med ungdommene etter en leir. Vi ser at de ønsker å møtes, og vi ønsker å ha dem som ungdomsledere på fremtidige leirer. Derfor gjøres det en stor innsats for å lage leirer og treff gjennom året.  Vi ønsker også voksne som kan hjelpe til på treffene. Har du mulighet til å hjelpe oss på et treff i løpet av året, så er vi takknemlige for det. Det første treffet er 29. – 31. august på Jorekstad på Fåberg ved Lillehammer. Her vil det komme over 500 ungdommer.

Siste dagen på leiren
Alle vasker sin hytte eller leilighet. Disse er privateide og vi har lovet å levere dem tilbake i samme stand som da vi kom.
Frokost serveres
Avtal med de ansatte fra deres menighet og vær med og bidra til at Sportellet ser fint ut når konfirmantene drar. Viktig at alle voksne hjelper oss.

TUSEN TAKK !

Velkommen til fellesskap – dugnader – og ferie i KRAGERØ!!

Sommerhilsen fra foreldrekomiteen og Åse Mari Kessel, 90141225
kessel@konfirmantleiren.no