Familieleir 2018

Kjære alle som skal på foreldreleir/familieleir i Kragerø 29. juli – 4. august eller 4. – 10. august 2018

TAKK FOR AT DERE BLIR MED TIL KRAGERØ!

Vi er veldig takknemlige for at dere blir med og hjelper oss i Kragerø! Dere gjør sommerens leirer mulig!

Håper vi skal få en flott uke sammen! Det er mye som skal gjøres, men sammen får vi til det helt utrolige!! Over 1500 barn, ungdommer og voksne vil være i Kragerø i sommer, fordelt på to uker. Takk for den innsatsen du vil gjøre med alt det praktiske. Hvis alle har en positiv og fleksibel innstilling, så går dette veldig bra!! Vi vet at leirene betyr mye for barna og ungdommene våre. De får minner for livet! Mellom arbeidsøktene håper vi dere får tid til å nyte sommer, sol og skjærgården. Kragerø er en koselig småby og vel verdt et besøk. Dere er også velkommen til å se «livet» i konfirmantleiren. Spesielt barna vil nok gjerne ned å se på kveldsunderholdningen noen dager.

De fleste dager blir det tilbud om båttur i skjærgården hvis det er bra vær. Kragerø Sportell har egne båter som vil ta dere med på sjøen. Vi skal virkelig oppleve sommer på Sørlandet når vi først har reist så langt, og da er båtturer, friluftsliv og bading noe av det vi gjør sammen på dagtid.

Foreldrene tar med seg dette i tillegg til noe av det som står på konfirmantenes utstyrsliste:
Laken, dynetrekk, putevar, håndklær. Det er dyner og puter til alle.
Termos, drikkeflasker, plastkopper
1 pose kaffe til å ha i leiligheten/hytta (kaffe når du skal på tur)
En av dine favorittkaker/skuffekake/kanelboller e.l. til felles kveldskos. Det er populært med hjemmebakte kaker. (Det er fryseboks der)
Solmadrass, solkrem, solbriller (Vi håper på fint vær.)
Hvis du spiller et instrument, så ta det med hvis mulig. (Foreldre-orkester)
Fotball og andre spill barna kan leke med ute på gressplenen (for barna)
Tau og klesklyper til krabbefiske (for barna)
Liten redningsvest for de aller minste. (Sportellet har ikke små størrelser)
Har dere redningsvester til voksne, så er det også fint å ta med. Påbudt med vest i alle båter under 10 meter. Sportellet har også vester.

Ankomstdagen

Kl. 13.00 – 17.00 Innkvartering i hytter, leiligheter og rom. Kaffe serveres. Sted: Partyteltet i hagen.
Alle får et programhefte for leiren og t-skjorte.
Kl. 17.00 Felles informasjon for alle i hagen i hytteparken. Hvis dårlig vær møtes vi på det gule bedehuset. Omvisning på området.
Kl. 18.00 Middag for familieleiren på bedehuset. Kaffe.
Gruppe 1 lager mat til konfirmantene fra kl. 19.30
De som skal jobbe på ungdomsleiren i Kragerøhallen, drar dit og gjør seg kjent fra ca. 19.30. Gjelder leir 2.
Kl. 20.30 – 21.30 Alle som har mulighet, møtes på det gule bedehuset for å forberede dugnadene. Vi setter sammen gruppene. Nattevakter, badevakter, helseteam, vasketeam og matgrupper møtes.

Slik ser dagen ut i Kragerø

Bortsett fra en økt med dugnad hver dag, så er alt program frivillig å være med på. Dere kan delta på alle våre måltider, eller dere står fritt til å ordne mat selv.
Kl. 07.00 – 09.15 Frokost for alle på bedehuset. Ferske aviser og god mat!
Kl. 09.15 Samling for barna med sang, lek, fortellinger fra Bibelen og aktiviteter. Voksne leder disse samlingene. Sted: Bedehuset og hagen.
Kl. 11.15 Tilbud om utflukt i skjærgården eller til badeplasser. Barn og voksne er sammen. Alle tar med mat, kaffe og drikke til seg selv. Dere smører mat ved frokosten og trakter kaffe der dere sover.
Det er mange turmuligheter i Kragerø og fine forhold for sykling, kajakk, jogging m.m. Dere kan ta med utstyr til dette selv. Sportellet har noen kajakker
Kl. 14.30 eller 16.30 Tilbud om middag enten på tur eller ved Sportellet. Se oppslag og i programheftet.
Kl. 17.30 Fisketur. Båten kjøres av folk fra Sportellet og den har fiskeutstyr. Oppmøte ved brygga ved Sportellet. Påmelding.
Noen dager blir det mulighet for å kjøre tube for barn fra 8 år og oppover. Det skjer på Gunnarsholmen fra 17.30. Påmelding. Se oppslag. Foreldre må følge barna
Det er kanoer og robåter ved Sportellet. De kan benyttes mye av tiden. Konfirmantene kan bruke dem i sin fritid fra ca. 15.00 – 17.30
19.30 Tilbud om kveldsmat på bedehuset.
Kl. 21.00 Sosial samling for voksne. Båttur en kveld fra kl. 17.30.
Allsang, musikk, foredrag, koldtbord siste kvelden, familiekonsert,
konfirmantene har Kragerø-talenter i teltet kveld 5 hvor barn og voksne er velkomne.
(Ved dårlig vær blir det endringer i programmet, men sjelden avlysning.)

Litt mer om programmet i Kragerø

Vi har lagt opp til samlinger for barna (5 – 9 år og 10 – 13 år) fra kl. 09.45 – 10.45 hver dag. Her vil det være sang, lek, aktiviteter og fortellinger fra Bibelen. Vi har dyktige ledere her og vi tror dette kan bli noen fine samlinger i tillegg til turer, fisking, fotball og annen lek som de skal være med på i løpet av dagen. Vi er endel av kirkens dåpsopplæring, og vi ønsker å gi barna opplæring i den kristne tro slik som det ble sagt på dåpsdagen. Skolen gir ikke lenger denne opplæringen, og derfor må kirken selv lære opp sine døpte barn i samarbeid med hjemmet. Derfor synes vi det er fint å legge dette inn i programmet i Kragerø når vi har så mange flotte ressurser med på leiren. Konfirmanttiden er også endel av denne dåpsopplæringen.

En dag er det global-dag for konfirmantene. Da har konfirmantene laget små boder hvor de selger varer og tjenester. Alt som kommer inn den dagen går til et skoleprosjekt i Uganda som vi har støttet i flere år. Noen av våre ungdomsledere har vært på jobbe- ferie på skolen og helsestasjonen i Uganda. Det er mulig å komme innom her før dere ev. drar på båttur og badetur.

Vi har leid ferja «Gamle Kragerø» og den vil ta dere med på en flott sightseeing-tur i Kragerø-skjærgården. Dette skjer andre dagen hvis bra vær. Denne dagen gjør dere dugnadene til litt andre tider slik at alle kan være med. Beskjed om dette første kvelden. Turen varer 2 timer og 30 min. Det serveres reker med tilbehør og kaffe på turen.

Til dere som skal være nattevakter

Erfaringene fra tidligere år sier oss at her må vi stramme inn. Vi må ta hensyn til naboene og til sikkerheten for ungdommene.
Ungdommer som løper ute på natta: De ansatte i menigheten ringer og snakker med foreldrene. Hjemsendelse hvis dette gjentar seg.
De som er ute og løper siste natta får ikke bli med bussen hjem på formiddagen. De må bli igjen til ettermiddagen. Da har vi to oppsamlingsbusser med ungdomsledere som kjører dem så nær hjemstedet som mulig. De må da være med på søppelrydding og annen rydding hele dagen. Dette har vist seg å være en meget effektiv måte for å få dem til å holde seg på rommene på natta. Naboene er svært glade for dette.
Mobiltelefonen til ungdommene skal være av på natta.

Veibeskrivelse

Til hytteparken ved Sportellet i Kragerø for dere som kjører bil: Dere tar av fra E-18 der det står Kragerø. Hvis dette kommer litt fort på, så fortvil ikke. Dere får en mulighet til. Det er nemlig to avkjøringer fra E-18 til Kragerø. Kjør ca. 10 km. Ta til høyre der det står Lovisenberg og Kragerø Sportell. Dette er like før den første tunnelen. Dere kjører da på «gamleveien» inn til Kragerø sentrum. Like etter avkjøringen kommer dere inn i eldre bebyggelse. Dere tar av første vei til høyre. Det vil være tydelig skiltet hvor dere skal kjøre inn. Her vil dere treffe noen fra ledelsen i hagen, og de viser dere leiligheten/hytta dere skal bo i. De som kjører for langt og kommer inn i tunnelen, kan svinge 180 grader i første rundkjøring. Da er dere inne på ”gamleveien”. (Hovedvegen inn til Kragerø går nå gjennom tre tunneler. Etter siste tunnel er man mitt i sentrum.)

Innkvartering

Det er dessverre ikke plass til at alle kan bo samlet i hytteparken. Vi har 18 ferieleiligheter og 8 hytter der, men vi må også leie rom inne i sentrum. Foreldre som har med barn prioriteres når det gjelder hytteparken. Vi ønsker at barna som leker sammen kan bo like ved hverandre. Håper dere som bor i andre hus og hytter i Kragerø kommer til måltider og fellesprogrammet.

Det er alkoholforbud hele døgnet for alle deltakere og alle ledere i alle aldre. Dette gjelder også voksne medhjelpere/foresatte som arbeider med praktiske oppgaver og sikkerheten til barn og unge. Dere er vårt sikkerhetsnett hvis noe skjer.

Etter leiren arrangeres det gjensynstreff. Det er ca. 4 treff gjennom året. Dette gjør vi for å holde kontakten med ungdommene etter en leir. Vi ser at de ønsker å møtes, og vi ønsker å gi dem flere gode opplevelser gjennom konfirmantåret. Derfor gjøres det en stor innsats for å lage leirer og treff. Vi håper å få litt hjelp på treffene. Har du mulighet til å bidra med praktisk hjelp på et treff i løpet av året, så er vi takknemlige for det. Det første treffet er 31. august – 2. september på Jorekstad på Fåberg ved Lillehammer. Her vil det komme over 400 ungdommer.

Siste dagen på leiren.

Alle vasker sin hytte eller leilighet. Disse er privateide og vi har lovet å levere dem tilbake i samme stand som da vi kom.
Frokost serveres
Avtal med de ansatte fra deres menighet og vær med og bidra til at Sportellet ser fint ut når konfirmantene drar. Viktig at alle voksne hjelper oss. Tusen takk!

Velkommen til fellesskap – dugnader – og ferie i KRAGERØ!!

Sommerhilsen fra foreldrekomiteen og Åse Mari Kessel, 90141225
kessel@konfirmantleiren.no