Velkommen på konfirmantleir i Håkons Hall på Lillehammer 1– 3. februar 2019

Dette blir en av konfirmanttidens store happeninger. Her er litt informasjon om leiren.

Påmelding til aktivitetene.

Alle melder seg på en aktivitet på lørdag og en aktivitet på søndag. Se aktivitetslisten her på nettsiden. Menigheten din sender dette samlet til leirledelsen innen 10. januar. Masse gøy å være med på. Alt er inkludert i prisen for leiren. Du får beskjed i Håkons Hall hvor du skal møte opp. Vi har mange busser som vil kjøre dere ut til aktivitetsstedene.

Fredag 1. februar

De fleste kommer med buss til Håkons Hall. Menigheten din gir beskjed når bussen går. Noen må søke fri fra skolen på fredagen eller deler av fredagen. Det gjøres av dine foreldre/foresatte. Bussoversikt kan du også finne her på nettsiden fra januar. De som kommer til Lillehammer stasjon, blir møtt der og kjørt til Håkons Hall. Det er mulig å parkere like ved Håkons Hall. Det er åpent for registrering fra kl. 17.00. Vi vet at noen kommer før dette. Vi skal tømme bussene raskt og effektivt ved ankomst til Håkons Hall.

En inkluderende leir

Leiren er åpen for alle uansett funksjonsnivå. Vi legger tilrette med boforhold, støttepersoner og aktiviteter. Gi beskjed om dette til ansatte i din menighet. Da får vi i leirledelsen vite om det. Hovedansvarlig her er Halvor Lindberg, e-post: halvor.lindberg@outlook.com, mobil: 47848330

 Alle må huske varme klær og vintersko. Det er snø og mange kuldegrader!

Det meste av informasjonen om leiren står i leirflyeren vår.  Her finner du en pakkeliste på siste side.

Det er madrasser til alle. Derfor trenger du ikke liggeunderlag. Ta med deg sovepose, laken til madrassen, pute, gode innesko, f.eks. joggesko, Bibel, Konflogg-boka hvis du har, penn, kopp, masse varme klær, ullsokker, vintersko, lue, votter, skjerf eller ullbuff, ullundertøy, vinterbukse/overtrekksbukse, vindtett utejakke og ullgenser. Da vil dere ha mest glede av de fantastiske vinteropplevelsene. Hvis du skal i Hafjell, må du ta med slalåmski, telemark eller snowboard. Skal du bade, tar du med badetøy. Du tar også med toalettsaker og håndkle. Vi har en HEKTA-butikk som selger hettejakker og hettegensere, t-skjorter m.m. Vi skal ha en miljøvennlig leir. Ved spiseavdelingen har vi et eget ”koppehotell” hvor koppen din kan stå mellom måltidene. Skriv derfor navn på koppen. Hver menighet har sitt ”koppehotell”. Drikkeflaske er også godt å ha med og en liten sekk når du skal på en aktivitet.

Veldig mange av aktivitetene er utendørs i de flotte anleggene rundt Lillehammer. Her trenger du alle de varme klærne du har med deg. Grillene står varme på utearenaene og maten her er inkludert i prisen for leiren. Det er også lavo og bål hvor dere kan varme dere.

De som er på inneaktiviteter i Håkons Hall, spiser lunsj der.

Mat

Det er et eget bord med glutenfri og laktosefri mat til alle måltider. Det skal være en stor plakat som sier hvor dette er. Pølsene som grilles ute lørdag og søndag er gluten- og laktosefrie. Lørdag serveres det taco til middag. Egen vegetargryte. Søndag er det karbonader fra Matbørsen. De er uten gluten og melk.

Enkle regler

Det er ikke lov å forlate Håkons Hall når det er program. Hvis du trenger godteri, så ta det med hjemmefra. Det er ikke nødvendig å stå i lange køer i butikken like ved for å handle. Det er veldig mye spennende og flott program som alle skal være med på. Rusmidler har ikke noe på leiren å gjøre. Bruk av dette fører til hjemsendelse.

Global-marked lørdag ettermiddag

 

Vi har et morsomt marked hvor alle går rundt og både kjøper og selger tjenester og varer. Veldig gøy og en flott måte å bli kjent med nye. Hver gruppe på leiren lager en aktivitet.

Pengene går til utdanning og helse for funksjonshemmede barn og ungdommer i Uganda. Prosjektet heter ”Hånd i hånd Uganda” og ledes av en gruppe på Hadeland. Dette er et prosjekt som HEKTA har støttet i mange år. Her går hver krone til skolemateriell og helsehjelp. Alle jobber frivillig i dette hjelpeprosjektet. I fjor kom det inn ca. 58 000. I år håper vi på minst like mye. Ta gjerne med 50 – 100,- kr. Det handler om en mer rettferdig verden! Alle kan gjøre noe!! Tomflasker kaster vi ikke i søpla. Hver flaske går til Uganda. Se etter kasser i hallen! Se informasjon om prosjektet vårt på nettsiden, eller søk opp Hihu, Hånd i hånd Uganda.

Ungdomsledere og voksne ledere

I Håkons Hall vil det være ca. 200 ungdomsledere som skal gjøre leiren til en god  opplevelse for deg! De vil ha ansvaret for mye av programmet, og de vil lede de små samtalegruppene som skal møtes flere ganger i løpet av helga. Gruppene møtes der dere sover. Gruppelederne er der for dere, og de skal sørge for at du har det bra. De ansatte vil også være mye i miljøet på leiren for at du skal ha det trygt. Ta kontakt med en leder hvis du trenger hjelp. Leiren har eget helseteam. Ca. 120 voksne, de fleste konfirmantforeldre, er i Håkons Hall og hjelper oss med matservering, rydding og vakthold. Flott med deres innsats.

Bilder og film

Det blir tatt både bilder og film i Håkons Hall. Dette blir bl.a. brukt i aviser og menighetsblader og Hekta sin facebook side. Filmene blir lagt på you-tube. Gi beskjed til menigheten din hvis du ikke ønsker at bilder av deg skal publiseres. Filmteamet er svært varsomme med å ta nærbilder.

Betaling av leir og reise:

Mange av dere betaler reise og opphold til menigheten du tilhører. Leiren koster 1100,- for medlemmer i Hekta. For de som velger å ikke være medlem, koster leiren 1350,- kr. De som har meldt seg på gjennom nettsiden, betaler direkte til Hekta sin konto innen 4. februar. Kontonummer til ”Hekta-trosopplæring for ungdom” er 1822 68 29683. Søk menigheten om støtte hvis prisen gjør at du ikke kan delta. Noen har allerede avtalt støtte fra menigheten.

Åpningssermoni ved hoppbakkene med tenning av konfirmant-ilden (OL-ilden) fredag 8. februar kl. 20.30. Åpent for alle! Verdt å få med seg, også for alle foreldrene som blir med. Alle må kle seg godt.

Søndag pakkes bussene fra kl. 17.00 – 17.45. Det står tydelig skilt hvilken buss du skal gå til. Deretter er det avslutningsshow. Leiren avsluttes ca. kl. 18.45.

Nå er det kort tid til vi møtes. Håper du er innstilt på å gjøre leiren hyggelig for deg selv og alle de andre som kommer til Håkons Hall. Mange vil bli kjent med deg. Du kan glede deg!

VELKOMMEN!

Vennlig hilsen oss i leirledelsen

Åse Mari Kessel, 90141225, e-post: kessel@konfirmantleiren.no

Sigrid Sævik, 46426290, e-post: sigrid.savik@gmail.com og

Eirik Arnesen, 99364976, e-post: e.f.arnesen@gmail.com