Til konfirmanter som skal på leir i Kragerø

VELKOMMEN TIL KONFIRMANTLEIR I KRAGERØ 29.JULI – 4. AUGUST ELLER 4. – 10. AUGUST 2018

Takk for påmelding til konfirmantleiren! Vi håper at du vil få en flott uke med mange gode opplevelser. Det er en stor gjeng som er med og planlegger leirene, både ungdommer og voksne. Vi gleder oss til å se deg i Kragerø, og vi vil gjøre mye for at du skal få en innholdsrik og god uke. Når dere kommer, blir dere tatt imot av ungdomslederne våre som vil vise dere hvor dere skal bo. Alle får bo sammen med noen som dere kjenner, men i tillegg må dere være villige til å inkludere andre fra ditt hjemsted. Vi ønsker at det skal bli godt og trygt for ALLE. Ungdomslederne og voksne ledere vil følge opp dette. Det vil bo ungdomsledere på noen av rommene. De ansatte i menighetene har ansvar for romfordelingen.

Hvem kommer på leirene?

På leir 1 deltar disse menighetene:
Det blir med konfirmanter fra Lunner, Grua, Harestua, Vestre Gausdal, Aulstad, Svatsum, Østre Gausdal, Follebu, Vingrom, Saksumdal, Øyer, Tretten, Ringebu, Fåvang, Venabygd, Fåberg, Hovin, Mogreina, Ullensaker, Rendalen, Grue, Grue Finnskog, Jeløy og Moss.
På leir 2 kommer disse menighetene:
Sørum, Blaker, Frogner, Jevnaker, Stavern, Balke, Hoff, Kapp og Nordlien på Østre Toten, Vang, Høre, Heensåsen, Lia og Øye i Vang i Valdres, Røn, Slidre og Lomen i Vestre Slidre i Valdres, Åsnes, Gjesåsen, Åsnes Finnskog, Arneberg, Hof og Hof Finnskog, Vågå og Linköping i Sverige. Denne uka er det Teen Camp i Kragerøhallen med ca. 100 deltakere.

Alle møter gruppelederen sin rett etter ankomst. Gruppelederen din vil være sammen med dere mye av dagen, og de er der for dere hele uka! Hver dag har vi aktiviteter i gruppene. Ungdomslederne har planlagt mange morsomme og sprø aktiviteter som de vil gjøre sammen med dere, bl. a. «Dyrene i Afrika på tur», strandparty, felles turer til Gunnarsholmen med massevis av leker og konkurranser, Kragerø-lekene og Globaldag hvor gruppa skal lage en aktivitet eller salgsbod som skal skaffe penger til skole og helsestasjon for funksjonshemmende barn og ungdommer i Uganda. Har du noe du har laget som du vil selge, eller noe annet som du kan tjene penger på, så ta dette med deg. (f.eks. musikkinnslag, utstyr til en konkurranse, quiz, formingsutstyr, sminke m.m.) Det er også mulig å være med på ”Kragerø-talenter”, en uhøytidelig talentkonkurranse. Alle kan være stjerner for en dag. Masse «stæsj» og «greenroom» for å løfte stemningen. Ta ev. med deg den sangen du ønsker å synge og utstyr til opptreden. Våre dyktige musikere på leiren spiller til når du/dere synger. De spiller til absolutt alt. Alle kommer til finalen!! Har du talent innen musikk, sang, dans, drama eller noe annet som gjør seg på en scene, så vil vi gjerne vite om deg. Du får øve med våre ledere. Du melder deg på i Kragerø. Dette blir gøy

Reise

Det er satt opp busser fra alle kommuner som deltar med sine konfirmanter i Kragerø. Se egen bussoversikt her på nettsiden.

Regler

Noen regler må alle følge hvis dette skal bli en bra leir:

 • Det er ikke tillatt å forlate Sportellet om kvelden eller om natta.
 • Rusmidler har ingenting på leiren å gjøre.
 • Konfirmanter som driver med grovt hærverk eller ødelegger leiren for andre, må hjem.

Overtredelse av disse reglene vil føre til at foreldrene blir kontaktet øyeblikkelig og dere sendes hjem på egen regning. De ansatte gjennomfører en samtale før avreise.

Det er ikke lov å røyke eller snuse på leirområdet eller på turer og utflukter. Mobiltelefonen må slåes helt av når det er program.

 

I Kragerø er det flotte muligheter for bading og båtturer i skjærgården. Bading kan dere gjøre i fritiden hver dag. Vi har badevakter med livredningskurs, og de er med på alle turer hvor dere bader, hopper, stuper. Det er mulig å bade rett utenfor der dere sover, men bading er ikke tillatt uten badevakt til stede, og det er ikke lov å bade om kvelden etter at det har blitt mørkt. Det brukes redningsvest i alle båter. Sportellet har redningsvester. Stuping og hopping skjer på anviste steder og ikke fra høye fjell og bruer.

Kragerø Sportell stiller med sine instruktører på seilkurs, tube og fisketurer. Kanoer og robåter kan benyttes i fritiden, men du må gi beskjed om når du drar og krysse av når du er tilbake. Det er volleyballbane og fine uteområder ved Sportellet som vi benytter hele uka. Dette er et koselig sted å ha leir.

Alt program er obligatorisk! Følg med i leirheftet som du får utdelt på leiren.

Betaling av leiren

Leiravgiften dekker mat, 5 gode måltider pr. dag, overnatting, aktiviteter, innholdsrikt program, båtturer, busstransport i Kragerø, leirhefte og bussreise tur/retur Kragerø.
Menigheten sender faktura og alt betales til din lokale menighet. Menighetsrådene gir støtte hvis konfirmanten ikke kan dra på leir pga. prisen. Hele beløpet betales tilbake hvis konfirmanten av en eller annen grunn ikke blir med. Barn som er med foreldrene på leiren, betaler inn kr. 850,- til samme kontonummer og adresse som konfirmanten. (Søsken som reiser med våre busser betaler 700,- for reisa.) Foreldre som jobber på leiren har gratis opphold.

HEKTA-medlemskap

Vi håper du vil være medlem i ungdomsorganisasjonen Hekta når du er konfirmant på våre leirer!
Vi får statsstøtte for de som er innmeldt som medlemmer, og mye av dette går til å lage gode leirer i Kragerø. Vi prøver å ha så rimelige priser som mulig. De som ikke velger å melde seg inn i Hekta, betaler 400,- kr. mer for leiren.
Hekta lokallag og menighetene har skjema hvor du signerer at du ønsker å være medlem. Kontingent på kr. 100,- for 2018 – 2019 samles inn lokalt og betales videre til Hekta. Alle treff gjennom hele året blir billigere når du er medlem. Når du blir medlem i Hekta, så får også ditt lokallag støtte til det som skjer lokalt hos deg. Hekta har fått over 800 000 i Frifondmidler i 2018 (tippemidler) som deles ut til de 40 lokallagene Hekta har. Så meld deg inn! Da får både Hekta og lokallaget penger til å lage masse flotte opplegg for deg!

Utstyrsliste

 • Sovepose, laken, pute med trekk. Det er mulig å ta med egen sommerdyne. Det er madrasser til alle.
 • Treningstøy, ev. fotballsko, joggesko, klær til aktiviteter ute
 • Shorts, langbukser, undertøy, nattøy
 • Sommertøy, t-skjorter, sokker
 • Badetøy, håndklær
 • Solkrem og solbriller
 • Ekstra sko (i tilfelle du blir våt)
 • Varm genser og noe vindtett til båtturene og kveldene. Vi er mest ute.
 • Toalettsaker og såpe
 • Regntøy
 • Plastflaske til vann/saft. Viktig å ha med seg hele tiden
 • Kopp og plasttallerken med navn. Dette er miljøvennlig. (Til alle brødmåltider)
 • Oppvaskhåndkle til ditt eget servise
 • Blyant/penn
 • Bibel eller Det Nye Testamentet (noen får Bibel av menigheten)
 • Sittepute (vi sitter mye på bakken), solmadrass (de som ønsker)
 • 3 slag med ditt favorittpålegg (noe du liker godt selv – alt settes frem på et felles bord. (Ikke bare nugatti og ikke kaviar og leverpostei, det blir bare surt i varmen)
 • Instrument, f.eks. gitar eller fløyte (dette skaper miljø i leiren)
 • Matpakke og noe å drikke til bussturen
 • Liten sekk til å ha utstyr i på dagsturer. Legg en ekstra kopp i sekken! Vi har ikke engangs plastkopper med på utfluktene.
 • Pent tøy til festkvelden hvis du ønsker, ev. utstyr til Kragerø-talenter, m.m.
 • Vi har “Globaldag” og her kan du ev. ta med noe utstyr. Ta gjerne med ca. 50,- kr. eller mer til å kjøpe varer og tjenester på Globaldagen. Vi har kortterminal og Vipps
 • Vi har en «Hekta-butikk» på leiren.
 • Det er mulig å kjøpe t-skjorte. Den koster 80,- kr. CD med alle leirsangene selges også og koster 50,- kr. Hekta-bånd, capser, gymposer m.m. kan kjøpes. Hettegensere og jakker i flere farger med HEKTA-logo koster 250,- kr.

Energidrikker skal ikke brukes på leiren!!

Viktig med navn på mest mulig av det du har med deg. Bagasjen skal ha navn!

Dere får 5 måltider om dagen. Det er høyere standard på middagene og maten her enn på vanlig leirskoleopphold. Derfor har vi bedt dere ta med litt pålegg. Det handler om å få prisen så lav som mulig uten at det skal gå ut over noe.
Vi spiser alle middager på papptallerken med miljøvennlig bestikk!

Hittegods er det mye av etter leiren. Vi tar vare på alt i noen måneder.
Ta kontakt med Åse Mari hvis dere savner noe.

Ta ikke med verdisaker og dyre klær. Penger må ikke ligge i bagasjen på soverommet.
Lommepenger: Maks 400,- kr.
Musikkutstyr, mobiltelefon og div. teknisk utstyr tas med på eget ansvar.

Menighetene har ulykkesforsikring for alle deltakere. Alle konfirmanter som er syke eller blir skadet og trenger hjelp, skal innom leirens helseteam. Helseteamet består av sykepleiere og andre som jobber i helsevesenet, og de vil vurdere grundig om det er nødvendig å reise på legevakta, ev. på sykehuset. Helseteamet vil også holde kontakten med foresatte til konfirmantene hvis noe skjer.

Helseskjema må fylles ut og leveres til kirkekontoret. Vi skal også ha underskrift på at dere har lest og godtatt noen enkle regler.

Vi håper du får en opplevelsesrik uke i Kragerø. Du kan være med å gjøre denne uka til en god opplevelse både for deg selv og de andre du skal møte på leiren.

Hvem kan jeg kontakte hvis jeg har spørsmål?
Hvis du lurer på noe, så kan du kontakte menighetskontoret der du bor. Alle menigheter har nettsider, så her finner du telefonnummer.
De kirkelige ansatte fra din menighet er der for deg hele uka! De kan du kontakte under hele leiroppholdet. Mobilnummer til dem står i leirheftet ditt.

Vel møtt i Kragerø! Du kan glede deg!!

Vennlig hilsen Åse Mari Kessel, hovedleder for leiren
Tlf. 90141225 Adr. 2625 Fåberg

E-post: kessel@konfirmantleiren.no

Hekta har en facebookside hvor det legges ut hundrevis av bilder etter leiren. Lik siden allerede nå! Minnefilmer fra Kragerø blir lagt ut på YouTube.

Under leiren: Ved viktige beskjeder kan dere ringe de ansvarlige fra menigheten eller
Kragerø Sportell og Appartements: 35 98 57 00

Etter leiren

 • Gjensynstreff på Jorekstad på Fåberg 31.august – 2. september for alle som har vært i Kragerø.
 • Actionhelg 26. – 28. oktober på Fåberg med aktiviteter i bob- og akeanlegget ved Hunderfossen.
 • Stort treff 1. – 3. og 8. – 10. februar 2019 i Håkons Hall på Lillehammer. Velkommen i et positivt ungdomsarbeid i HEKTA. Følg med på nettsiden. All påmelding til videre leirer skjer der.