Velkommen til å være ungdomsleder i Kragerø sommeren 2017

Vi trenger deg!

Leirene i år er 30. juli–5. august og 5.–11. august

Her er også informasjon om tre leirer i forkant.

Nå er det snart sommer og Kragerø nærmer seg. Over 800 konfirmanter er påmeldt til de to konfirmantleirene, og de gleder seg. Nå inviteres du til å være ungdomsleder og til å ta ansvar. Du trenger ikke å kunne alt, men SAMMEN kan vi få STORE TING til å skje! Din innsats betyr mye.

Alle kan være med i ungdomslederfellesskapet. Vi trenger ungdommer til mange slags oppgaver: Gruppeledere for konfirmantgrupper, underholdning, miljøarbeidere, teknikk, lyd, lys, film, foto, aktiviteter, sang, musikk, kantine og andre praktiske oppgaver og mye mer! Du er viktig med det DU er god til! Du får opplæring på forhånd og underveis i leiren.

Spesielt velkommen til deg som er ny som ungdomsleder. Har du ikke vært i Kragerø før, så er du også velkommen. Kragerø-leirene er kjent for sitt åpne og inkluderende miljø, hvor alle kan være seg selv.

VELKOMMEN TIL INSPIRASJONSHELG FOR UNGDOMSLDERE 16.–18. JUNI

Det aller første som skjer er en lederhelg for ungdomsledere 16. – 18. juni på Hammartun ungdomsskole på Lillehammer. (Like ved Lillehammer stasjon) Vi starter fredag 16. juni kl. 18.00. Leiren slutter søndag kl. 15.00. Denne helga vil du bli kjent med veldig mange av de andre som skal være ungdomsledere. Vi skal jobbe med å forberede programmet, og du vil lære mye nyttig som du får bruk for i Kragerø. Derfor håper vi flest mulig kan være med.

Vi får besøk av Knut Tveitereid, forfatteren av boka «En helt overkommelig Bibel» og «En helt overkommelig disippel». Dette er bøker som vi vet mange ungdomsledere har hatt stor glede av. Knut kommer nå med en helt fersk bok som skal være klar 16. juni. Den handler om JESUS. Alle får den som «niste» gjennom sommeren. Ved å lese litt her, er du mer forberedt til å være gruppeleder. Gled deg til å høre Knut! God grunn til å komme!

Leiren er gratis. Ta med deg sovepose, liggeunderlag, pute, toalettsaker, håndkle, klær etter været, KOPP, Bibel, penn, gode sko og drikkeflaske. Vi selger kopper som vi pleier til de som har glemt.

Det blir satt opp buss fra biblioteket på Flisa fredag 16. juni kl. 16.00. Stopper i Brumunddal, E-6 ved Esso, kl. 17.20. Gi beskjed hvis noen ønsker at den stopper andre steder.

Buss går også fra Rådhuset på Roa kl. 16.00. Stopper på Shell på Gran kl. 16.15 og Gjøvik stasjon kl. 17.15. Hvis det blir mange fra Moss og Romerike, så kan en buss starte på Oslo S og stoppe på Kløfta. Følg med på nettsiden. Retur på søndag. Vi dekker bussutgifter for dere som kommer fra Gudbrandsdalen og Valdres. Minibuss på søndagen hvis flere påmeldte.

LØRDAG 17. JUNI 2017 KL.17.00. HEKTA HAR GENERALFORSAMLING

Alle organisasjoner har generalforsamling hvert andre eller tredje år. Hekta har hvert annet år. Her velges hovedstyret til  HEKTA og vi vedtar planer og vedtekter. HEKTA er en demokratisk organisasjon hvor alle medlemmer har stemmerett ved generalforsamlingen. Dette vil vare i ca. to timer. Etterpå er det LOVSANGSFEST I LILLEHAMMER KIRKE for de som ønsker. Det går an å komme bare til generalforsamlingen. Da melder du deg på til Sol Elisabeth Larsen, e-post: sol@konfirmantleiren.no

LISTA-LEIREN 29. JUNI – 5. JULI

Dette året skal HEKTA være med å arrangere konfirmantleir på Lista nedlagte flyplass, helt sør i Norge. Her trenger vi en gjeng rødskjorter og blåskjorter til gjennomføringen. Dette er en leir for konfirmanter fra 5 kommuner i Vest-Agder fylke. Det er Søgne, Mandal, Songdalen, Marnardal og Audnedal. Ca. 260 konfirmanter kommer på leir 1. juli. Det går buss fra Lillehammer torsdag 29. juni kl. 12.00. Den stopper mange steder underveis, bl.a. i Horten for å ta med ledere fra Moss. Fredag 30. juni kl. 11.00 kommer ungdomslederne fra Vest-Agder, og da skal vi bruke et døgn på å rigge leiren. Alle ungdomsledere skal bo i en helt ny og flott misjonskirke like ved flyplassen. (Lista misjonskirke) Her skal også mye av programmet foregå. Det er en stor og flott møtesal med scene i kirken. Alt av lyd og lys er på stedet. Konfirmantene sover i hus på flyplassen.

Kan du tenke deg å være med å bidra? Vi trenger ungdomsledere til mange slags oppgaver som i Kragerø. Mange praktiske oppgaver, aktiviteter og gruppeleder for konfirmantgruppe.

Gruppemøtene vil være på rommene til konfirmantene. Lederne er også med konfirmantgruppene sine på aktiviteter hver dag. Alle konfirmanter skal bli sett, føle seg inkludert, få omsorg og kjenne seg verdsatt og at noen rett og slett bryr seg. Derfor vil lederne og konfirmantene være mye sammen. Ingen skal gå alene på Lista eller sitte alene på rommet å kjede seg. Alle skal ha en trygg og god leir med liv, lek og møter med Jesus! Dette blir en viktig oppgave for å få alle til å trives.

Mye av det programmet som øves inn til Lista-leiren vil også bli brukt på Kragerø-leirene.

Leiren på Lista koster 400,- kr. for mat, turer, opphold og reise. ALT er inkludert. På turen tilbake onsdag formiddag , så vil bussen kjøre innom «Skjærgårds» på Risøya like ved Tvedestrand. Vet at noen av dere vil oppleve denne fine festivalen. Det er Erik Vågsvoll fra Gjøvik som skal kjøre oss til Lista. (Toten-tur) Betaling skjer til HEKTA: Konto: 1822 68 29683

Ta med deg sovepose, laken til madrassen, pute, toalettsaker, håndkle, badetøy, vindtette klær, sommertøy, gode sko, kopp og turtallerken til eget bruk, Bibel, penn, rødskjorter med HEKTA på hvis du har fra Håkons Hall, drikkeflaske, regntøy, niste til bussturen og Hekta-klær hvis du har.

Les mer om Lista-leiren her!

Mer informasjon kommer på nettsiden om busstider m.m.

Meld deg på her på nettsiden innen 18. juni. Du har masse å glede deg til.

LEDERHELG 14. – 16. JULI UTGÅR

Det blir litt for tett med leirer denne sommeren. Veldig mange Kragerø-ledere blir med til LISTA, og da er mye av programmet til Kragerø ferdig produsert. Sol blir programsjef både på Lista og i Kragerø. Vi har derfor ikke behov for enda en lederhelg på Fåberg i juli. Allerede 27. juli drar vi til Kragerø, så det blir mye leir i sommer for de som vil.

Påmelding til leirene

Du kan være ungdomsleder fra du er 16 år og oppover. (Ferdig med 10. klasse)

Denne sommeren har du følgende muligheter:

 1. Lederhelg 16.–18. juni på Lillehammer
 2. Ungdomsleder på Lista-leiren 29. juni–5. juli (lederleir 29. juni – 1. juli)
 3. Lederleir i Kragerø 27.–30. juli
 4. Ungdomsleder uke 1, 30. juli–5. august
 5. Ungdomsleder uke 1 og 2, 30. juli–11. august
 6. Ungdomsleder uke 2, 5.–11. august
 7. Teen Camp uke 1, 30. juli–5. august – se egen artikkel og påmelding

Ta gjerne med deg en venn eller slektning! Dette er åpent for alle engasjerte ungdommer som vil bidra!

Det du gjør nå er å melde deg på så snart som mulig. Sett kryss på om du blir med på lederhelgene i forkant. De som kommer med konfirmantbussene 30. juli og 5. august finner en bussoversikt på nettsiden. Alle som skal være ansvarlige for en gruppe på leiren, må være på minst en av lederhelgene. Mye nytt å sette seg inn i. Konfirmantopplegget er laget av Brage Midtsund og Thor Johannes Wang, og utgitt på IKO forlag. Veldig bra opplegg med varierte oppgaver.

MEDLEMSSKAP I HEKTA

Mange betalte medlemsskap i HEKTA på leirene i Håkons Hall eller på lederhelga i forkant. De som ikke betalte kontingent da, kan gjøre det NÅ. Kr. 50,- betales for 2017 til HEKTA-trosopplæring for ungdom, konto: 1822 68 29683. Skriv adressen din og fødselsdato. Da trenger du ikke fylle ut et skjema.

Konfirmantene er på leir i Kragerø følgende uker:

Leir 1: Kvikne, Rendalen, Stor-Elvdal, Åsnes, Gjesåsen, Åsnes Finnskog, Hof, Arneberg, Hof Finnskog, Grue Finnskog, Grue, Vågå, Balke, Hoff, Kapp, Nordlia, Jevnaker, Røn, Slidre og Lomen i Vestre Slidre, Stavern og Linköping i Sverige.

leir 2 deltar konfirmantene fra Øyer, Tretten, Lunner, Grua, Harestua, Svatsum, Aulstad, Vestre Gausdal, Østre Gausdal, Follebu, Ringebu, Fåvang, Venabygd, Vingrom, Saksumdal, Fåberg, Moss, Jeløy og Hovin.

Betaling

Priser: Ungdomslederleiren koster 1100,- kr. Da får du overnatting, masse god mat og drikke, t- skjorte, aktiviteter, båtturer, buss i Kragerø og leirhefte. Reise koster 600,- kr. tur/retur. Totalt 1700,- kr. for alt. Da kan du være på leir fra 27. juli – 11. august i Kragerø. Du bestemmer selv om du vil være ungdomsleder på begge leirene. Prisen er den samme. Du kan søke om støtte hvis prisen gjør at du ikke kan bli med. Både menigheten din og Hekta-lokallag ønsker å gi støtte. Dette er en god investering for dem!

 

Det kommer mer informasjon til alle påmeldte

All betaling skjer til: HEKTA-trosopplæring for ungdom, konto:1822 68 29683 innen 20. juli. Kragerø-leirene arrangeres av menigheter i Den norske kirke og organisasjonen HEKTA.

Du er velkommen i leirfellesskapet! Vi vil gjerne at mange skal få oppleve det trygge, gode og inkluderende fellesskapet i Kragerø. En ferie med mening og hvor du kan bety noe for andre.

Vær med og be for leirene. Gud har gode tanker for leirene våre!

 

Påmelding:

powered by Typeform

 

 

Hilsen Ingrid Skullerud og Åse Mari Kessel

E-post: ingrid.skullerud@hotmail.com tlf. 959 66 367

E-post: kessel@konfirmantleiren.no tlf. 901 41 225

Teamleder for tilrettelegging, helse og miljø er Margrete Taarud, e-post: margrete_1993@hotmail.com  mobil: 99409551. Ta kontakt med henne om det er noe vi må ta hensyn til. Margrete er utdannet vernepleier med 10 års erfaring i Kragerø. Hun blir også med på Lista.

Sett av disse datoene fremover:

 • 1.–3. september Gjensynstreff på Jorekstad på Fåberg. Vi trenger din innsats.
 • 20.–22. oktober Actionhelg med bob-og aking og mange spennende aktiviteter
 • desember – 1. januar Nyttårsfeiring i Øyer
 • 19.–21. januar 2018 Planleggingshelg før Håkons Hall
 • 1.–4. februar 2018 Leir i Håkons Hall på Lillehammer
 • 8.–11. februar 2018 Leir i Håkons Hall på Lillehammer