Velkommen til å være ungdomsleder i Kragerø sommeren 2018 for konfirmanter fra Østlandet og Sverige

Vi trenger deg!

Leirene i år er 29. juli–4. august og 4.–10. august
Her er også informasjon om tre leirer i forkant.

Nå er det snart sommer og Kragerø nærmer seg. Ca. 800 konfirmanter er påmeldt til de to konfirmantleirene, og de gleder seg. Nå inviteres du til å være ungdomsleder. Du trenger ikke å kunne alt, men SAMMEN kan vi få STORE TING til å skje! Din innsats betyr mye.

Alle kan være med i ungdomslederfellesskapet. Vi trenger ungdommer til mange slags oppgaver: Gruppeledere for konfirmantgrupper, underholdning, miljøarbeidere, teknikk, lyd, lys, film, foto, aktiviteter, sang, musikk, kantine og andre praktiske oppgaver og mye mer! Du er viktig med det DU er god til! Du får opplæring på forhånd og underveis i leiren.

Spesielt velkommen til deg som er ny som ungdomsleder. Har du ikke vært i Kragerø før, så er du også velkommen. Kragerø-leirene er kjent for sitt åpne og inkluderende miljø, hvor alle kan være seg selv.

VELKOMMEN TIL INSPIRASJONSHELG FOR UNGDOMSLDERE 15.–17. JUNI

Det aller første som skjer er en lederhelg for ungdomsledere 15. – 17. juni på Fåberg menighetshus. Her er det stor uteplass, utescene og en stor hage til lederfest og gode måltider. Vi starter fredag 15. juni kl. 18.00. Leiren slutter søndag kl. 15.00. Denne helga vil du bli kjent med mange av de andre som skal være ungdomsledere. Vi skal jobbe med å forberede programmet, og du vil lære mye nyttig som du får bruk for i Kragerø. Dette er en viktig helg for alle som skal være ledere i sommer! Bli med hele eller deler av helga.

Leiren er gratis. Ta med deg sovepose, liggeunderlag, pute, toalettsaker, håndkle, klær etter været, KOPP, Bibel, penn, gode sko og drikkeflaske. Blir det bra vær blir det badetur til Jorekstad uteanlegg.

Det går buss fra Randsfjord kirke på Jevnaker kl. 15.40, fra Rådhuset på Roa kl. 16.00. Stopper på Shell på Gran kl. 16.15, Hoff kirke på Toten kl. 17.00 og Gjøvik stasjon kl. 17.30. Hvis det blir mange fra Moss og Romerike, så kan en buss starte på Oslo S og stoppe på Kløfta. Vi kan også sette opp en minbuss fra Flisa! Følg med på nettsiden ang. stoppesteder for bussene. Retur på søndag. Vi dekker bussutgifter for dere som kommer fra Gudbrandsdalen og Valdres. Minibuss på søndagen hvis flere påmeldte.

Sørlandsleiren 22. – 29. juni i Kragerø

I år får du mulighet til en ekstra sommeruke i Kragerø. Vi trenger en gjeng rødskjorter og blåskjorter til enda en konfirmantleir. Dette er en leir for konfirmanter fra 5 kommuner i Vest-Agder fylke. Det er Søgne, Mandal, Songdalen, Marnardal og Audnedal. Ca. 240 konfirmanter kommer på leir 24. juni. Det går buss fra Lillehammer fredag 22. juni. Den stopper mange steder underveis, bl.a. i Horten for å ta med ledere fra Moss. Leiren er i Kragerøhallen. Det kommer også rødskjorter og blåskjorter fra Vest-Agder.

Kan du tenke deg å være med å bidra? Vi trenger ungdomsledere til mange slags oppgaver, aktiviteter og gruppeledere for konfirmantgrupper.

Leiren koster 400,- kr. for mat, turer, opphold og reise. ALT er inkludert. Betaling skjer til HEKTA: Konto: 1822 68 29683

Ta med deg sovepose, liggeunderlag, pute, toalettsaker, håndkle, badetøy, vindtette klær, sommertøy, gode sko, kopp og turtallerken til eget bruk, Bibel, penn, rødskjorter med Kragerø eller HEKTA på hvis du har, drikkeflaske, regntøy, niste til bussturen og Hekta-klær hvis du har.

Mer informasjon kommer på nettsiden om busstider m.m.

Meld deg på her på nettsiden innen 10. juni. Her blir det mye å glede seg til.

Mange leire du kan være med på

Du kan være ungdomsleder fra du er 16 år og oppover. (Ferdig med 10. klasse)

Denne sommeren har du følgende muligheter:

 1. Lederhelg 15. – 17. juni på Fåberg ved Lillehammer
 2. Ungdomsleder i Kragerø 24. – 29. juni (lederleir 22.- 24. juni)
 3. Lederleir i Kragerø 26. – 29. juli
 4. Ungdomsleder uke 1, 29. juli – 4. august
 5. Ungdomsleder uke 1 og 2, 29. juli – 10. august
 6. Ungdomsleder uke 2, 4. – 10. august
 7. Teen Camp 4. – 10. august
 8. Leir på Bolærne ved Tønsberg for deg som bare vil nyte en sommerleir uten lederansvar. Det er NMSU som arrangerer. Vi er invitert. (Her kommer mange av dem som er på Mesnali på nyttårsleir og påskeleir.) Tid: 27. juni – 1. juli. Petter Berg og flere fra Hekta er ansvarlig for det musikalske. Send e-post til Åse Mari hvis dette er aktuelt for deg. Mulig med fellesreise.

Ta gjerne med deg en venn eller slektning på leirene våre. Dette er åpent for alle!

Det du gjør nå er å melde deg på så snart som mulig. Sett kryss om du blir med på lederhelgene i forkant. De som kommer med konfirmantbussene 29. juli og 4. august finner en bussoversikt på nettsiden. Alle som skal være ansvarlige for en gruppe på leiren, må være på minst en av lederhelgene. Konfirmantopplegget er laget av Brage Midtsund og Thor Johannes Wang, og utgitt på IKO forlag. Veldig bra opplegg med varierte oppgaver.

MEDLEMSSKAP I HEKTA

Mange betalte medlemsskap i HEKTA på leirene i Håkons Hall eller på lederhelga i forkant. De som ikke betalte kontingent da, kan gjøre det NÅ. Kr. 50,- betales for 2018 til HEKTA-trosopplæring for ungdom, konto: 1822 68 29683. Skriv adressen din og fødselsdato. Da trenger du ikke fylle ut et skjema.

Konfirmantene er på leir i Kragerø følgende uker:

leir 1 deltar konfirmantene fra Øyer, Tretten, Lunner, Grua, Harestua, Svatsum, Aulstad, Vestre Gausdal, Østre Gausdal, Follebu, Ringebu, Fåvang, Venabygd, Vingrom, Saksumdal, Fåberg, Moss, Jeløy, Rendalen, Grue, Grue Finnskog og Hovin.

Leir 2: Åsnes, Gjesåsen, Åsnes Finnskog, Hof, Arneberg, Hof Finnskog, Vang, Hensåsen, Øye og Høre i Vang i Valdres, Vågå, Balke, Hoff, Kapp, Nordlia, Jevnaker, Røn, Slidre og Lomen i Vestre Slidre, Sørum, Blaker, Frogner, Stavern og Linköping i Sverige.

Betaling

Priser: Ungdomslederleiren koster 1100,- kr. Da får du overnatting, masse god mat og drikke, t- skjorte, aktiviteter, båtturer, buss i Kragerø og leirhefte. Reise koster 600,- kr. tur/retur. Totalt 1700,- kr. for alt. Da kan du være på leir fra 26. juli – 10. august i Kragerø. Du bestemmer selv om du vil være ungdomsleder på begge leirene. Prisen er den samme. Du kan søke om støtte hvis prisen gjør at du ikke kan bli med. Både menigheten din og Hekta-lokallag ønsker å gi støtte. Dette er en god investering for dem! All betaling skjer til: HEKTA-trosopplæring for ungdom, konto:1822 68 29683 innen 20. juli. Kragerø-leirene arrangeres av menigheter i Den norske kirke og organisasjonen HEKTA.

Det kommer mer informasjon til alle påmeldte.

Du er velkommen i leirfellesskapet! Vi vil gjerne at mange skal få oppleve det trygge, gode og inkluderende fellesskapet i Kragerø. En ferie med mening og hvor du kan bety noe for andre.

Vær med og be for leirene. Gud har gode tanker for leirene våre!

Påmelding skjer via skjemaet nederst på denne siden, helst innen 15. juni. For påmelding til leiren i juni, gå inn på denne informasjonssiden

Hilsen Ingrid Skullerud og Åse Mari Kessel
E-post: ingrid.skullerud@hotmail.com tlf. 95966367
E-post: kessel@konfirmantleiren.no tlf. 90141225

 

 

Sett av disse datoene fremover:

 • 31. august – 2. september Gjensynstreff på Jorekstad på Fåberg. Vi trenger din innsats.
 • 26.– 28. oktober Actionhelg med bob-og aking og mange spennende aktiviteter
 • 16.– 18. november Oslotur for ungdomsledere
 • 28. desember – 1. januar Nyttårsleir på Mesnali leirsted
 • 18.– 20. januar 2019 Planleggingshelg før Håkons Hall
 • 31. januar – 3. februar 2019 Leir i Håkons Hall på Lillehammer
 • 7.– 10. februar 2019 Leir i Håkons Hall på Lillehammer

Påmelding:

powered by Typeform